Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Vježba “IMMEDIATE RESPONSE 21″ glavni je obučni događaj za Hrvatsku vojsku koji će se održati u svibnju i lipnju 2021. godine. Tijekom njezine provedbe obilježit će se trideseta obljetnica Hrvatske vojske"

 
Sjednica Vlade
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na 42. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u četvrtak, 4. veljače 2021. godine, Vlada je donijela odluku o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga Republike Hrvatske radi sudjelovanja na zajedničkoj obuci i vježbama u 2021. godini.

 

Ministar obrane Mario Banožić pritom je naglasio kako su upravo međunarodne vježbe i obuka dobar alat za usvajanje viših standarda i novih sposobnosti kako bi se Oružane snage Republike Hrvatske razvijale i dalje.

...

“Ova Odluka predstavlja plan obuke i vježbi za 2021. godinu, koju donosi Vlada Republike Hrvatske i kojom se odobrava prelazak granice Republike Hrvatske oružanim snagama država saveznica radi održavanja obuke i 16 vježbi u Republici Hrvatskoj i prelazak granice Republike Hrvatske našim Oružanim snagama radi sudjelovanja u 30 vježbi u inozemstvu s oružanim snagama država saveznica”, rekao je ministar obrane posebno istaknuvši vježbu “IMMEDIATE RESPONSE 21” koja će se održati u Hrvatskoj te vježbu “SABER GUARDIAN 21” koja će se održati u lipnju 2021. godine u Mađarskoj.

“Vježba “IMMEDIATE RESPONSE 21″ glavni je obučni događaj za Hrvatsku vojsku koji će se održati u svibnju i lipnju 2021. godine. Tijekom njezine provedbe obilježit će se trideseta obljetnica Hrvatske vojske”, zaključio je ministar Banožić.

Također, na održanoj sjednici Vlade prihvaćen je zaključak u vezi s Dogovorom između saveznog ministra obrane Republike Austrije, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Saveznog ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke, Ministarstva obrane Republike Latvije i ministra obrane Kraljevine Nizozemske i Oružanih snaga Kraljevine Švedske o produljenju stand by faze Europske borbene skupine 2020-2.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 358 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com