Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Na istom poligonu Samohodna topnička bitnica P PZO provela je i bojna gađanja ciljeva na zemlji sa lakim topničkim oružjem BOV-3 20/3 mm

 
PZO
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Na vojnom poligonu “Josip Markić” u Kninu u razdoblju od 1. do 5. ožujka 2021. godine, provedena su trenažna gađanja ciljeva u zračnom prostoru na imitator zračnog cilja s lakim prijenosnim raketnim sustavima “Strijela 2-M”.

 

Također, na istom poligonu, u petak, 5. ožujka Samohodna topnička bitnica P PZO provela je i bojna gađanja ciljeva na zemlji sa lakim topničkim oružjem BOV-3 20/3 mm.

...

Naime, Raketna bitnica Pukovnije PZO-a provela je trenažna gađanja sa pripadnicima P PZO-a, raketnom bitnicom PZO Gardijske mehanizirane brigade, pripadnicima Hrvatske ratne mornarice i polaznicima obuke za dopunsko osposobljavanje “Poslužitelja lakih prijenosnih raketnih sustava PZO” iz sastava Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga.

Na strelištu “Lisičić” u Benkovcu u razdoblju od 1. do 4.ožujka 2021. godine Samohodna topnička bitnica Pukovnije protuzračne obrane provela je trenažna gađanja na radio vođenu maketu zrakoplova (RVMZ) s lakim topničkim oružjem BOV-3 20/3 mm. Pripadnici Vojno obavještajne satnije Gardijske oklopno-mehanizirane brigade pružili su potporu djelatnicima trenažne desetine Pukovnije protuzračne obrane pri upravljanju RVMZ-om.

Riječ je o trenažnim gađanjima topničkim i raketnim sustavima ciljeva u zračnom prostoru te bojnim gađanjima ciljeva na zemlji s lakim topničkim oružjem BOV-3 20/3 mm postrojbi Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice i pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, a sve u sklopu priprema za provedbu najstarije vojne vježbu Hrvatske vojske “ŠTIT 21”.

Voditelj trenažnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru na imitator zračnog cilja s lakim prijenosnim raketnim sustavima “Strijela 2-M” bio je zapovjednik Raketne bitnice P PZO natporučnik Josip Čulina., dok je voditelj gađanja pri provedbi trenažnih i bojnih gađanja s lako topničkim oružjem na radio vođenu maketu zrakoplova bio je zamjenik zapovjednik Samohodne topničke P PZO bitnice satnik Predrag Franić.

Zapovjednik Raketne bitnice P PZO natporučnik Josip Čulina ocijenio je da su trenažna gađanja protekla u redu, a rukovatelji paljbe, poslužitelji na prijenosnom raketnom sustavu su uspješno uvježbali postupke u pripremi sustava za gađanje i postupke potrebne za provedbu bojnih gađanja.

Zamjenik zapovjednika Samohodne topničke bitnice P PZO satnik Franić ocijenio je da su trenažna i bojna gađanja protekla u redu, rukovatelji paljbe, ciljači na protuzračnom topu i posluge na oružjima su uvježbali postupke u pripremi sustava za gađanje i postupke potrebne za provedbu bojnih gađanja.

Postupke uvježbane tijekom trenažnih gađanja posade lakih topničkih oružja BOV 3 20/3mm primijenile su s uspjehom u provedenim bojnim gađanjima ciljeva na zemlji uz primjenu i poštivanje svih mjera sigurnosti i zaštite.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 183 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com