Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Predstavljena multifunkcionalna zaštitna kaciga

 
Banožić
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Ministar obrane Mario Banožić nazočio je u srijedu, 14. travnja 2021. godine predstavljanju projekta Multifunkcionalne zaštitne kacige tvrtke Šestan-Busch, koje je održano u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) u organizaciji tvrtke Šestan-Busch, te pod pokroviteljstvom Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije.

 

Uz predstavnike tvrtke organizatora predvođene osnivačem i direktorom Alojzijem Šestanom, predstavljanju su nazočili i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop te drugi državni tajnici i ravnatelji u središnjim tijelima državne uprave, umirovljeni generali i predstavnici ključnih državnih institucija, agencija, zavoda i društava.

...

Tom je prigodom ministru Banožiću direktor tvrtke Šestan-Busch Alojzije Šestan uručio plaketu povodom 25 godina djelovanja i uspješne suradnje tvrtke Šestan-Busch s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske.

Ministar Banožić zahvalio je i čestitao na 25 godina uspješne suradnje tvrtke Šestan-Busch s Ministarstvom obrane istaknuvši kako će tvrtka i dalje, u Ministarstvu obrane, imati pouzdanog partnera u projektima koji stvaraju sigurnost hrvatskim vojnicima i koji za cilj imaju jačanje hrvatskog gospodarstva i Hrvatske vojske.

Ministar je istaknuo kako su proizvodi hrvatske obrambene industrije vrhunski proizvodi te da je ponosan na činjenicu da hrvatske vojnike štite upravo kacige tvrtke Šestan-Busch. “Sudjelujući u misijama i operacijama potpore miru i uspoređujući opremu u zahtjevnim terenskim uvjetima s našim parterima iz NATO saveza, kaciga se pokazala kao jedna od najboljih u svijetu”, rekao je.

“Od tvrtke Šestan-Busch navikli smo da, novim i inovativnim rješenjima na području balističkih sredstava zaštite, pomiču granice na zahtjevnom globalnom tržištu”, istaknuo je ministar osvrnuvši se na novi projekt tvrtke Šestan-Busch, multifunkcionalnu zaštitnu kacigu.

U tom kontekstu, ministar je rekao kako je riječ o novom i inovativnom proizvodu hrvatskih stručnjaka i transferu znanja koji će zasigurno osigurati i dodatnu vrijednost na tržištu zaštitne opreme. Također, s obzirom da je riječ o projektu koji je financiran sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, istaknuo je da tvrtka Šestan-Busch može biti primjer i svim drugim tvrtkama u Hrvatskoj.

“Na razini Europske unije, pogotovo iz djelokruga obrambene industrije, tvrtkama se otvaraju velike prilike i mogućnosti stoga pozivam zainteresirane tvrtke da se informiraju i iskoriste mogućnosti koje im se pružaju”, istaknuo je Banožić spomenuvši pritom Europski obrambeni fond, koji će zaživjeti vrlo brzo, a koji će imati budžet od 7,9 milijardi eura, od kojih se 2,6 milijardi odnosi za istraživanje i razvoj.

“Siguran sam da ćemo u našoj daljnjoj suradnji iskoristiti i ono što je Vlada RH pokrenula prije nekoliko godina, Sveučilište obrane i sigurnosti ‘Dr. Franjo Tuđman’, kada zaživi u punom kapacitetu, doprinijeti istraživanju i razvoju inovativnih obrambenih tehnologija i proizvoda”, rekao je ministar Banožić.

Osnivač i direktor tvrtke Šestan-Busch Alojzije Šestan osvrnuo se na početke postojanja i djelovanja tvrtke, koja je još početkom Domovinskog rata započela uspješnu suradnju s Hrvatskom vojskom koja traje i danas. Rekao je kako je tvrtka prvih 1000 komada kaciga proizvela 1995. godine u Njemačkoj upravo za potrebe Hrvatske vojske, nakon čega je od 1996. godine započela stvarna proizvodnja kaciga u Hrvatskoj.

“Danas je tvrtka Šestan-Busch vodeći proizvođač kaciga na svijetu, moderna privatna tvornica koja raspolaže suvremenim visokim tehnologijama, koja dostiže i prestiže sam vrh svjetske proizvodnje te koja ima implementirane svjetske standarde”, rekao je Šestan istaknuvši kako je danas predstavljeni proizvod, multifunkcionalna zaštitna kaciga, prvi projekt na razini EU-a u kojem su korištena vojna znanja i ekspertize za potrebe jednog proizvoda civilno sigurnosne namjene.

Domaćin današnjeg predstavljanja, direktor ZICER-a Frane Šesnić izrazio je zadovoljstvo što se danas toliko eksperata okupilo u ZICERU čiji je cilj i ideja upravo da okuplja inovatore, gospodarstvenike, znanstvenu akademsku zajednicu i sve koji rade na kreiranju novih inovativnih rješenja. Istaknuo je važnost inovativnih tehnologija posebno u okviru klastera obrambene industrije, naglasivši kako je riječ o jednom od najorganiziranijih klastera u Hrvatskoj.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 325 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com