Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Spašen veći broj osoba, najbitnije da nije bilo gubitka ljudskih života

Predsjednica obišla poplavljeno zadarsko područje

 

Kolinda

 

Novosti iz Domovine

 

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kiatrović posjetila je zadarsko područje pogođeno poplavom nakon obilne kiše.

 

Ne mogu vjerovati kako je kiša u samo nekoliko sati prouzročila tolike materijalne štete na ovom području, rekla je predsjednica nakon obilaska poplavljenih područja te zadarske bolnice, u kojoj je kojoj je procurio krov i čiji su dijelovi poplavljeni.

...

Svi pacijenti u bolnici su zbrinuti, a predsjednica je izrazila nadu da će bolnica moći nastaviti dalje normalno funkcionirati. Na novinarski je upit kazala je kako smatra da su nadležne službe dobro reagirale, a posebno je istaknula angažman vatrogasaca i vojske. Vjeruje da će biti proglašena elementarna nepogoda. 

Istaknula je da je tijekom dana spašen veći broj osoba kazavši kako je najbitnije da nije bilo gubitka ljudskih života. Nije htjela komentirati je li bilo propusta odnosno je li izgrađena infrastruktura spremna za prihvat ovakvih količina oborina kazavši da će razgovarati s gradonačelnikom i s ljudima na terenu. 

Kažu mi da je ovakva kiša jednom u 50 godina. Dakle, ovako nešto je teško jer u načelu kad radite infrastrukturu ona se priprema za uobičajeno, za ono što možete očekivati..., kazala je.

 

Rekla je i da će se Hrvatska morati početi pripremati na posljedice klimatskih promjena, odnosno da se, kako je rekla, borimo se silinom požara u jednom trenutku, a onda u roku od 24 sata imate ovako jednu poplavu koja je sušta suprotnost tome. To se sve češće događa i morat ćemo se pripremiti i kao sustav ali i infrastrukturno, zaključila je.

Prethodno je Grabar-Kitarović bila zajedno s premijerom Andrejem Plenkovićem u Ninu, a situaciju u tom gradu usporedila je s onom nakon uragana Irme na Floridi. Navela je i da su tamo neki ljudi još zarobljeni u svojim kućama na višim katovima. Tako da je dogovoreno da se pripreme i amfibijska vozila i čamci da budu spremni noćas, za svaki slučaj, ako se razina vode bude nastavila dizati.

U Zadru je bila i na Poluotoku, obišla poplavljenu strukovnu srednju školu i posjetila obitelj čiji je dom poplavilo današnje kišno nevrijeme.

 

Foto: Izvor

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com