Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji

"8. listopada 1991. zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti

 

Plenković

 

Novosti iz Domovine

 

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je hrvatskim državljankama i državljanima Dan neovisnosti, 8. listopada, istaknuvši da će dan 8. listopada 1991. zauvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

 

Hrvatska ove godine ponosno slavi 26. obljetnicu Dana neovisnosti. Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio hrabru odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan će zauvijek ostati upamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

U pravednom i nametnutom Domovinskom ratu Hrvatska je obranila i učvrstila svoju samostalnost i neovisnost.  Stoga neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje  dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, osobito onima koji su svoje živote položili za slobodu domovine, ističe u čestitci premijer Plenković.

 

Podsjeća da je u proteklih dvadeset i šest godina Hrvatska prošla zahtjevan put. Ulaskom u Europsku uniju i NATO ispunili smo naša dva najvažnija strateška cilja. Pokazali smo se kao pouzdan i vrijedan partner te član brojnih uglednih međunarodnih organizacija, a naši vojnici diljem svijeta sudjeluju u najzahtjevnijim vojnim misijama.

Hrvatska Vlada, ističe premijer Plenković, čini sve kako bi našim građanima omogućila kvalitetniji i bolji život. Posvećeni smo jačanju političke stabilnosti i gospodarskom razvoju zemlje. Nastavit ćemo i dalje ustrajno graditi moderno društvo koje počiva na univerzalnim i europskim vrednotama demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene odgovornosti.

 

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam  Dan neovisnosti!, naveo je premijer Plenković u  čestitci hrvatskim državljankama i državljanima, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

 

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 398 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com