Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Papa Franjo, američki predsjednik Donald Trump, ruski predsjednik Vladimir Putin, čelnici europskih zemalja i mnogi drugi uputili su čestitke svim građankama i građanima Republike Hrvatske

Čestitke stranih državnika u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske

 

Zastava

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U povodu Dana državnosti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je čestitke brojnih stranih državnika, upućene svim građankama i građanima Hrvatske, među kojima su papa Franjo, američki predsjednik Donald Trump, ruski predsjednik Vladimir Putin, čelnici europskih zemalja i mnogi drugi, priopćeno je s Pantovčaka. 

 

Kako je priopćeno, u povodu Dana državnosti Njegova Svetost Papa Franjo je uz srdačne čestitke i obilje Božjeg blagoslova istaknuo nadu da opredjeljenje za pravdu i mir omogući izgradnju društva u kojem svaka osoba može pronaći svoje mjesto kao i željeni spokoj i sreću.

...

Američki predsjednik Donald Trump u svojoj čestitci ističe da partnerstvo između naših država nastavlja rasti sve snažnije, kako unutar NATO-a u sklopu kojeg naše snage stoje rame uz rame braneći zajedničku slobodu, tako i u području gospodarstva i kulture. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je kako Rusija pridaje veliko značenje suradnji s Hrvatskom te smatra da bi uzajamnim naporima mogli efikasno razvijati obostrano korisnu suradnju na dobrobit naroda naše dvije države, u interesu očuvanja stabilnosti i sigurnosti u Europi, navodi se u priopćenju.

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier u svojoj je čestitci istaknuo kako će njegovanje bilateralnih odnosa i političko oblikovanje EU-a ostati naš zadatak te da će se ovo zajedničko zalaganje za dobrobit naših zemalja, njihovih građana i Europe manifestirati ne samo simbolički nego i konkretno 2020., kada naše zemlje jedna za drugom preuzimaju predsjedanje Vijećem EU-a.

Mađarski predsjednik János Áder naglasio je da se partnerstvo i prijateljstvo Mađarske i Hrvatske može osvrnuti na izvanredne povijesne tradicije i u mnogočemu je jedinstveno u regiji. Vjeruje da zajedničkim djelovanjem možemo pridonijeti formiranju budućnosti Europe i povećanju ekonomske i političke težine naše regije.

Čestitke su uputili i slovački predsjednik Andrej Kiska, talijanski predsjednik Sergio Mattarella, austrijski Alexander Van der Bellen, kraljevi Švedske Carl XVI Gustaf te Nizozemske Willem-Alexander, grčki predsjednik Prokopis V. Pavlopoulos, predsjednik Švicarske Konfederacije E. Alain Berset, predsjednici Egipta Abdel Fattah Al Sisi, Meksika Enrique Pea Nieto, japanski car Akihito, kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Khalifa, sultan Omana Qaboos bin Said Al Said, kralj Jordana Abdullah II Ibn Al-Hussein i mnogi drugi. 

 

Dan državnosti slavi se u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje iskazane na referendumu 19. svibnja 1991.

 

 

 

Foto: 1. DPCM


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 468 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com