Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Riječ je o privremenom prostoru kojeg će tvrtka koristiti do kraja 2020. do kada bi trebao biti završen projekt Tehnološkog parka

Mate Rimac u Splitu otorio razvojni ured tvrtke Rimac Tehnology

 

Rimac

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Mladi hrvatski poduzetnik Mate Rimac, otvorio je razvojni ured svoje tvrtke Rimac Technology u Splitu. 

 

Riječ je o privremenom prostoru kojeg će tvrtka koristiti do kraja 2020. do kada bi trebao biti završen projekt Tehnološkog parka koji će se izgraditi u sklopu prostora bivše vojarne na splitskom Dračevcu. 

...

Domaće znanje i rad na vrijednim izvoznim proizvodima i u Splitu će osigurati nova radna mjesta. Ponajprije mladim računalnim stručnjacima. 

Jedanaest novozaposlenih do kraja godine dobit će pojačanje. Iz Rimac automobila, najavljuju kako će splitski razvojni centar uskoro imati najmanje 30 stalno zaposlenih inžinjera. 

Suradnja Mate Rimca i splitskoga sveučilišta nastavit će se i kroz studentsku praksu koji će brojni polaznici studija računarstva i elektrotehnike, obavljati u njegovu razvojnom centru u gradu podno Marjana. 

 


Split: Za tehnološki park na Dračevcu zainteresirano 15 poduzetnika 

Na javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje prostora u budućemu tehnološkom parku na Dračevcu javilo se 15 poduzetnika. Prema prikupljenim podacima u parku bi radilo gotovo 1500 zaposlenika a zahvaljujući tom projektu otvorilo bi se oko 400 novih radnih mjesta. 

Vlada je na sjednici održanoj početkom svibnja u Splitu tom gradu odlučila darovati nekretnine na području bivše Vojarne Sv. Križa na Dračevcu za izgradnju tehnološkog parka i prometnog centra Grada Splita. 

Po riječima savjetnika splitskoga gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Krešimira Budiše, projekt tehnološkog parka na Dračevcu vrijedan je 10 milijuna eura, a novi prometni centar također vrijedi 10 milijuna eura.

 

 

 

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT/Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 331 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com