Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Radi o nepristupačnom terenu, a požar je izbio najvjerojatnije zbog grmljavinske aktivnosti

 
Požar u Trogiru
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Dva aviona Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućeni su u ponedjeljak, 22. Srpnja 2019. godine u akciju gašenja požara na području Plano kod Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Nakon početnog gašenja požara, u kojem je bio angažiran jedan Canadair CL-415 te potom i drugi, posada helikoptera Mi-8 MTV1 započela s prijevozom vatrogasaca i opreme do požarišta.

...

Kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV1 satnik Filip Petrinjak kazao je kako se radi o nepristupačnom terenu, a požar je izbio najvjerojatnije zbog grmljavinske aktivnosti. „Canadairi nastavljaju sa gašenjem požara, a mi smo po prvi puta u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni krenuli sa zračnim prijevozom vatrogasaca i spremnika vode do požarišta“, iznio je satnik Petrinjak.

Požar u Trogiru

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja), zaključno do 21. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju 13 požara (osam u Šibensko-kninskoj, po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 70 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 1900 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B”, bio je angažiran 11 puta.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 298 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com