Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Vojnopolicijski psi u humanitarnoj utrci “Hodajmo za one koji ne mogu”

 
Službeni psi Hrvatske vojske
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Pripadnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” sa službenim vojnopolicijskim psima sudjelovali su u subotu, 21. rujna 2019. u humanitarnoj utrci “Pet Trekking” u Parku prirode Medvednica.

 

Riječ je o prvoj ovakvoj humanitarno sportsko rekreativnoj utrci za vlasnike pasa i ostalih kućnih ljubimaca, koja je održana pod sloganom “Hodajmo za one koji ne mogu”.

...

Naime, cilj ove utrke bio je prikupljanje sredstva za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni.

 

Službeni psi Hrvatske vojske

 

Pripadnici Vojne policije sa službenim psima, osim što su sudjelovali u samoj utrci održali su i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča i službenih pasa Vojne policije.

Tom je prigodom zapovjednica Voda za uzgoj, selekciju i preddresuru u Obučnom centru vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”, poručnica Martina Radnić ujedno i prva žena – vodič službenog psa u Vojnoj policiji, istaknula kako joj je drago što je imala prigodu uključiti se u ovu humanitarnu utrku.

 

Službeni psi Hrvatske vojske

 

“Pripadnici Hrvatske vojske uvijek se rado odazovu i sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama, a današnja je posebna jer smo imali priliku zajedno sa našim psima podržati i promovirati rad udruga za zbrinjavanje i zaštitu nezbrinutih životinja. Danas su s nama bila tri štenca u starosti od tri i pet mjeseci koji su tek u procesu obuke i preddresure te dva odrasla licencirana psa koji su sudionicima ovog jedinstvenog događaja pokazali vježbe poslušnosti i taktičkog kretanja” rekla je poručnica Radnić.

Obučni centar vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” dio je Središta za obuku Vojne policije “Bojnik Alfred Hill” u sklopu Pukovnije Vojne policije i smješten je u Dugom Selu. U Obučnom centru uzgajaju se i školuju vlastiti službeni psi za različite namjene, od zaštitno-tragačke namjene, čuvarske, detekcije eksploziva, droga, duhana i duhanskih proizvoda i sl.

 

Službeni psi Hrvatske vojske

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Morh

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 423 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com