Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Srednjoškolci se upoznali s mogućnostima studija na Vojnim sveučilišnim studijima

 
HVU
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

HVU

 

Oko šezdeset srednjoškolaca, od kojih neki u pratnji roditelja i braće, posjetili su HVU “Dr. Franjo Tuđman” u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu, kako bi se bolje upoznali s mogućnostima studija na Vojnim sveučilišnim studijima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo te s mogućnošću školovanja za vojnog pilota.

 

Na početku posjete, zapovjednik Kadetske bojne “Pukovnik Predrag Matanović”, satnik Hrvoje Šimleša posjetiteljima je održao prezentaciju te im prikazao program Kadet, objasnio strukturu i organizaciju rada i života tijekom studija te sve obaveze i prednosti studiranja na vojnim studijima.

...

Na kraju prezentacije, a prije obilaska vojarne, sve nazočne je pozdravio i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-bojnik Mate Pađen, a Danu otvorenih vrata su se pridružili prorektorica Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Ćuković-Bagić te voditelj studija Vojno inženjerstvo prof. dr. sc. Ivica Smojver.

Nakon prezentacije, posjetitelji su obišli smještajne i sportske objekte, učionice i knjižnicu te specijalizirane učioničke prostore poput Kabineta za oklopništvo i Kabineta pješaštva.

Taj dio srednjoškolcima je bio najzanimljiviji jer su imali prigodu razgovarati s kadetima, kako o oružju i rukovanju njime, tako i o kadetskom životu općenito, a tko je bio zainteresiran, mogao je i sam ući u borbeno vozilo, primiti u ruke protuavionski top, pištolj ili jurišnu pušku, ali sve uz strogi nadzor kadeta, koji su vrlo ozbiljno shvatili svoju ulogu mentora mladim gostima.

 

HVU

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 323 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com