Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Poštovani pripadnici Hrvatske vojske i policije, dragi hrvatski branitelji, poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja..."

 
VRO Bljesak
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u petak, 1. svibnja 2020. godine čestitku povodom obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak:

 

„Poštovani pripadnici Hrvatske vojske i policije,

dragi hrvatski branitelji,

poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja,

s osobitim ponosom i poštovanjem upućujem vam čestitke za dvadeset petu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Posebno želim zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

Prije 25 godina, u munjevitoj akciji Hrvatske vojske i policije u manje od trideset dva sata oslobođeno je 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije, a nakon četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani.

Hrabrost, odlučnost i zajedništvo hrvatskih branitelja slomili su otpor neprijateljskih snaga.

Bljesak i Oluja bile su ključne završne oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu koje su hrvatskom narodu donijele mir i dugo željenu slobodu.

Ključ pobjede bili su ljudi, hrabri hrvatski branitelji koji su oslobodili našu Domovinu, a veliko hvala obiteljima, poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja koji su dali sve za našu jedinu Hrvatsku.

Naša je trajna obveza čuvati uspomene na njih i Domovinski rat, temelj moderne hrvatske države.

Neka im je vječna slava i hvala.“

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputio je čestitku povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene obljetnice Bljesak:

 

“Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim misijama, operacijama, i aktivnostima, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, čestitam vam 25. obljetnicu VRO Bljesak.

Ovih dana, u kojima se prisjećamo 1. svibnja 1995. godine kada su u ranim jutarnjim satima Hrvatska vojska i Specijalna policija RH krenule u oslobađanje zapadne Slavonije, naše misli i zahvalnost okrenute su prema svim onim hrabrim hrvatskim vojnicima koji su svoje živote i zdravlje utkali u slobodu i samostalnost Republike Hrvatske i postali uzor svim pripadnicima Oružanih snaga RH.

Vojno–redarstvenom operacijom Bljesak, hrvatske snage oslobodile su dotad okupirani zapadnoslavonski teritorij za samo četiri dana. Jakim udarima naših snaga presječeno je okupirano područje i slomljen otpor neprijateljskih snaga te je uspostavljen nadzor nad autocestom prema istočnoj Slavoniji. Operacijom Bljesak Hrvatska vojska pokazala je visoku razinu koordinacije i spremnosti za izvršenje najzahtjevnijih napadnih djelovanja koji su kulminirali operacijom Oluja i konačnim oslobađanjem okupiranih područja naše Domovine.

Neka nam VRO Bljesak, koja je ostvarila iznimne ciljeve, bude inspiracija i danas u prihvaćanju i svladavanju novih izazova u daljnjoj izgradnji boljeg i sigurnijeg društva.

Svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i u misijama, operacijama i aktivnostima potpore miru diljem svijeta upućujem iskrene čestitke te vama i vašim obiteljima želim obilje zdravlja, zadovoljstva i svako dobro.”

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 707 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com