Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Ne smatram ga krivim. Ovakve se nesreće događaju. Žao mi je što se tako osjeća. Poštujem ga."

 
Damir Krstičević
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Premijer Andrej Plenković u petak je prihvatio ostavku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damir Krstičevića, koju je podnio nakon pogibije dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

Krstičević se jutros u Vladi sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem. Obojica su u zgradu Vlade ušla malo nakon 9 sati, a sastanak je završio tek oko 13 sati kad je premijer izašao pred novinare.

...

“Jutros sam održao sastanak s Damirom Krstičevićem koji me izvijestio za sada poznatim okolnostima oko pada trenažnog aviona. Zajednički smo izrazili žaljenje obiteljima dvojice poginulih. Kao što znate, jučer je Krstičević kazao da podnosi ostavku. Ja osobno ne vidim ni jedan razlog da povežem njegovu političku odgovornost s tim događajem.

No njega je ova situacija osobno izuzetno pogodila. Budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti ostavku. Ne zato što je za nešto odgovoran, ja kategorički mogu reći da nije odgovoran”, kazao je premijer. Plenković je dodao kako, s obzirom na to da se mandat Vlade bliži kraju, ne namjerava imenovati novog ministra obrane.

"Ne smatram ga krivim. Ovakve se nesreće događaju. Žao mi je što se tako osjeća. Poštujem ga", dodao je.

"On uzima jednu pauzu, u nekim trenucima je važno da osjetite čovjeka kojem je teško, a njemu je danas teško", kazao je Plenković. Rekao je da neće predlagati novog ministra obrane ." Sve ovo primio vrlo teško", dodao je.

"Milanović iznosi laže i neistine. Nikada nisam spominjao njegovog oca, a on je kao što vidite spominjao moju majku usred kampanje u kojoj je poražen. On je toliko već laži iznio tolikih godina što postaje njegova konstanta. Kada sam govorio o tvrdoj kohabitaciji, onda je to to. Ako netko na sastanku s hrvatskim braniteljima posprdno govori o mojoj majci koja je doktor znanosti, pa se on našao nju komentirati. To je razlika u pristojnosti, kućnom odgoju, to je razlika u samom tkivu. Ljudi to vide. Istodobno sam vidio da je on otvorio temu Jasenovac i Okučane", kazao je Plenković. 

Odgovarajući na pitanje znači li ovo da nešto nije u redu u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, premijer je rekao da će o tome odlučiti povjerenstvo koje je već sastavljeno.

Premijer Plenković sinoć je telefonski razgovarao s ministrom Krstičevićem. Osim Plenkovića i Krstičevića na sastanak u Vladi stigao je i ministar branitelja Tomo Medved.

"Mogu reći da razumijem ministra Krstičevića, on je posebno emotivan kada su u pitanju njegovi vojnici. Znat ću više kada razgovor s premijerom Plenkovićem završi. Reagirao je emotivno, razumijem ga kada u ovakvim situacijama na takav način reagira", kazao je Branko Bačić. "Mislim da može nastaviti s ministarskim poslom", kazao je Bačić na pitanje novinara.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/Telegram.hr/Večernji list

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 421 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com