Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Postrojba smo koju je uvijek krasilo domoljublje i vjernost domovini"

 
ATJ Lučko
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka najelitnije postrojbe hrvatske policije  Antiterorističke jedinice Lučko, polaganjem vijenaca za poginule i umrle pripadnike u ponedjeljak je počast odao potpredsjednik Vlade ministar Božinović istaknuvši njenu nezamljenjivu ulogu.

 

Počast su također odali i članovi obitelji poginulih pripadnika ATJ Lučko.

...

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je kako je ATJ Lučko imala nezamjenjivu ulogu u Domovinskom ratu, formirana je na njegovim samom početku, štitila je javni red i mir, ali i javne državne dužnosnike u prvim danima stvaranja neovisne hrvatske države.

- Ta je postrojba obavljala najteže i najodgovornije zadaće u svim važnim operacijama tijekom Domovinskog rata i nema gdje njezinih pripadnika nije bilo. Čast mi je i privilegija što im mogu zahvaliti na svemu što su učinili tijekom Domovinskog rata i čine danas. Oni su prva postrojba koja se angažira kada je u pitanju zaštita neovisnosti ili rješavanje ozbiljnih sigurnosnih izazova po mir i sigurnost u Hrvatskoj, istaknuo je Božinović. Poručio je  kako je danas prigoda da ih se prisjetimo i odamo im dužnu počast i zahvalu i obećamo da ih nikada nećemo zaboraviti.

Nakon obilaska novouređene streljane i teretane u bazi ATJ Lučko, Božinović je izjavio novinarima da mu je kao ministru od prvog dana bilo jasno kako u tu postrojbu treba ulagati.

- U protekle 3 godine uloženo je više od 97 milijuna kuna, investicije su dovršene iako je situacija s koronakrizom sve malo usporila, no nije nas zaustavila i sve planirano je dovršeno, naglasio je Božinović. Zadovoljstvo mi je vidjeti da su hrvatski specijalci opremljeni od glave do pete potpuno novom opremom, balistikom i oružjem na temelju njihovih vlastitih preporuka  i zahtjevima, jer oni najbolje znaju što im je potrebno, jer detalji u opremi i naoružanju može utjecati na učinkovitost ispunjenja zadaća, rekao je ministar.

 ATJ Lučko na razini europskih i svjetskih specijalnih policijskih postrojba

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina poručio je da legendarna postrojba ATJ Lučko zaslužuje da se stalno u nju ulaže i neki objekti kako što je, primjerice, streljana nisu obnavljani više od 10 godina tako da zahvaljujemo na poboljšanju radnih uvjeta na njezinu 30.obljetnicu osnutka.

- ATJ Lučko je sudjelovala svim važnijim operacijama, ali i manjim u Domovinskom ratu od Pakraca i Plitvica do Oluje, naglasio je Milina.

Zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk  rekao je kako su sada na razini europskih i svjetskih specijalnih policijskih postrojba - od naoružanja, balističke zaštite, voznog parka do objekata kao što su streljana i teretana.

- Postrojba smo koju je uvijek krasilo domoljublje i vjernost domovini i njezino srce je oduvijek bio čovjek, i uz opremljenost smo na razini najelitnih postrojbi u svijetu, poručio je Bilobrk.

Predsjednik Udruge ATJ Lučko 1990. Darko Lotring rekao je kako je izuzetno ponosan što je duh iz 90-tih i dalje prisutan u sjedištu postrojbe, što se gradi i radi na temeljima koji su tada postavljeni. Naglasio je da kako je rasla agresija na Hrvatsku tako je rasla i snaga postrojbe, i kada je agresija bila najjača i jedinica je bila najjača.

- Svi izazovi koji su pred nas bili postavljeni smo uspješno odradili, a tako je i danas, zaključio je Lotring.

Autor: Lorena Tulić

Izvor: Hina/HRT

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 372 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com