Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Želimo omogućiti dolazak u Vukovar onim ljudima kojima to puno znači i kojima je taj dan svetinja"

 
Ivan Penava
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je u utorak kako nisu postojali argumenti da se ove godine ne održi Kolona sjećanja u Vukovaru s obzirom da nije proglašen lockdown u državi zbog pandemije, te se  okupljanja održavaju i na drugim mjestima.

Kao gradonačelnik Vukovara koji stoji iza te kolone, imao bih snažne argumente da se usprotivim tome da Kolone sjećanja ne bude u situaciji kada je sada na Trgu bana Jelačiča u Zagrebu 1000 ili 500 ljudi, izjavio je Penava nakon sastanka Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

...

Sastanak  je održan s ciljem određivanja potrebnih epidemioloških mjera kako bi se sudionicima obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara  pružila maksimalna moguća sigurnost u uvjetima pandemije.

"Svi koji nemaju prijeku potrebu doći zbog svojih dubokih emotivnih razloga, neka poštuju aktualni trenutak kako se u Vukovaru ne bi našla prevelika masa ljudi što je potencijalno eksplozivna situacija s aspekta širenja virusa i mogućih posljedica", rekao je Penava

Pozvao je građane koji će doći u Vukovar da odaberu za dolazak druge dane, prije i poslije 18. studenoga. 

"Želimo omogućiti dolazak u Vukovar onim ljudima kojima to puno znači i kojima je taj dan svetinja. Treba voditi računa da nam ne trebaju eksplozivne situacije druge vrste", rekao je Penava.

Prilikom utvrđivanja epidemiološkog okvira za Kolonu sjećanja utvrđene su kritične točke na kojima će se obratiti posebna pozornost - kod bolnice i kod memorijalnog groblja, preporuka je da grupe budu od 25 ljudi, razmak među osobama dva metra, a među grupama 50 metara.

Ove godine to će  biti jako razvučena kolona, u kontroliranim uvjetima, uz osigurane zaštitne maske, mjerenje temperature, dezinfekcijska sredstva i covid-redare koji će paziti da se svi pridržavaju razmaka i mjera, istaknuo je gradonačelnik.

U Koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji moći će sudjelovati maksimalno  500 ljudi, a svi će sudionici prilagođenog programa Dana sjećanja morati nositi maske i poštivati fizički razmak, izjavio je novinarima nakon sjednice Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je nakon sjednice Vijeća da se pri organizaciji Kolone sjećanja u Vukovaru vodilo računa da se većina događaja održava na otvorenom. Svi događaji trebaju biti uz propisani fizički razmak i nošenje maski i na otvorenom i u zatvorenom, dodao je.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 378 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com