Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U neprijateljskom protuudaru na Škabrnju koju su na Ražovljevoj glavici branili pripadnici MOMP Ugljan – Dugi otok 27. siječnja 1993. godine poginuli su zapovjednik satnije Denis Špika i Dragan Gulan iz 7. domobranske pukovnije

 
VRO Maslenica
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

U Posedarju i na Ražovljevoj glavici, u srijedu, 27. siječnja 2021. godine obilježena je 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenica ’93.

 

Obilježavanju je, uz obitelji poginulih branitelja, prisustvovao i izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM komodor Damir Dojkić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici postrojbi koje su sudjelovale u oslobodilačkim akcijama, predstavnici lokalne i regionalne samouprave te drugi.

...

Vijence i svijeće izaslanstva su položila kod spomen obilježja na Ražovljevoj glavici te kod spomen-ploče na rivi u Posedarju.

U neprijateljskom protuudaru na Škabrnju, koju su na Ražovljevoj glavici branili pripadnici Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva MOMP Ugljan – Dugi otok (Otočki bataljun “Jarusi”) i 7. domobranske pukovnije, 27. siječnja 1993. godine poginuli su zapovjednik satnije Denis Špika i Dragan Gulan iz 7. domobranske pukovnije.

Tom prigodom, nazočnima su se obratili ratni zapovjednik Otočkog bataljuna bojnik Joško Pulja i ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije brigadir Danijel Kotlar.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 359 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com