Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Počeli smo raditi i radit ćemo dok god svi građani ne predaju zahtjeve"

 
Tomo Medved
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Petrinji je u subotu počeo s radom ured za zaprimanje zahtjeva za uklanjanje i izgradnju objekata na potresom pogođenom području, a na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji su od danas i mobilni timovi koji obavljaju isti posao.

 

Početak rada ureda Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i mobilnih timova danas je u Petrinji  predstavio voditelj Stožera za sanaciju šteta nastalih u potresu ministar Tomo Medved.

...

"Danas smo i na teren poslali  dva mobilna tima u Strašnik i u Pecki. Počeli smo raditi i radit ćemo dok god svi građani ne predaju zahtjeve", rekao je Medved i najavio da će uredi idućih dana biti otvoreni u Sisku i u Glini.

“Ako se radi o obnovi objekta koji ima zelenu oznaku, da je oštećen samo dimnjak ili oznaku žuto, a  osoba želi obnavljati u svojoj organizaciji, podnosi se zahtjev za povrat sredstava ili ako želi da se obnovi u organizaciji Republike Hrvatske, također to može obaviti ovdje, " rekao je Medved ispred petrinjskog ureda.

 Tomo Medved je ponovio da građani, osim u uredima ili preko mobilnih timova po okolnim naseljima Petrinje, Gline i Siska  zahtjeve mogu podnositi putem sustava e-Obnova te preporučenom poštom na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar je rekao i da su pojednostavnili proceduru jednostavnim obrascima koji su tako kreirani da osoba u ured dolazi samo s osobnom iskaznicom, bez prikupljanja bilo kakvih podataka, jer kako je rekao ,sve ostale pokazatelje, sve ostale evidencije naše službe povlače iz službenih baza podataka.

"To je snažan zaokret i iskorak koji smo učinili u ovom trenutku kako bismo olakšali podnošenje zahtjeva, odnosno smanjili maksimalno pritisak na građane, smanjili administrativno prikupljanje dokumenata, dakle maksimalno koristimo raspoložive baze podataka", istaknuo je Medved na Trgu Matice Hrvatske 18 u Petrinji gdje se zahtjevi primaju svakim danom.

Sve informacije, kontakte i adrese građani mogu i vidjeti na web stranicu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine https://mgipu.gov.hr/vijesti/obnova-zgrada-ostecenih-potresom-na-podrucju-sisacko-moslavacke-karlovacke-i-zagrebacke-zupanije/11384

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 290 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com