Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Obuku provode pripadnici 606th ACS iz zračne baze u Avianu i 435th CRSS-Contingency Response Support Squadron C2 USAF ATT iz zračne baze u Ramsteinu

 
NATO
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. započela je obuka za stjecanje obučavateljskih NATO kompetencija za pozicije Master Controller – voditelj smjene i Intercept controller – časnik za navođenje borbenih zrakoplova.

 

Obuku provode pripadnici 606th ACS iz zračne baze u Avianu i 435th CRSS-Contingency Response Support Squadron C2 USAF ATT iz zračne baze u Ramsteinu.

...

Na obuci su, uz pripadnike Središta za nadzor zračnog prostora bojne Zračnog motrenja i navođenja te Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, i pripadnici Vojske Republike Slovenije.

Ovom prigodom zapovjednik Središta za obuku “Rudolf Perešin” brigadir Goran Huljev pozdravio je instruktore i polaznike obuke te poželio uspjeh polaznicima. Istaknuo je kako je ova obuka dobra prigoda za dodatnim produbljenjem i inače dobre suradnje sa saveznicima.

Po završetku obuke, koja će trajati do 1. travnja, polaznici će dobiti certifikate za obučavatelje na navedenim CRC pozicijama, a kao certificirani obučavatelji bit će osposobljeni za obučavanje novih djelatnika.

Nadzor i praćenje situacije u zračnom prostoru izuzetno je složena zadaća te su dobro obučeni stručnjaci u svakom od segmenata vezanih uz nadzor zračnog prostora od iznimnog značaja.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 346 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com