Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj
Počinje 21. Cest is d'Best
 

Cest is d'Best

 

Novosti iz Domovine

 

Najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj – 21. Međunarodni ulični festival Cest is d Best počinje večeras na Zrinjevcu, a do 4. lipnja održat će se oko 700 sati programa u kojem će sudjelovati više od 500 izvođača iz cijeloga svijeta. 

 

Na 21. Cest is d Best u Zagreb će doći ulični zabavljači, glazbeni i likovni umjetnici iz 20-tak zemalja svijeta. Ulični zabavljači izvodit će akrobatske, žonglerske i cirkuske točke te će tijekom pet festivalskih dana održati ukupno oko 150 atraktivnih nastupa na festivalskim lokacijama: Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, Zrinjevac, Trg bana J. Jelačića, EU trg, Tkalčićeva ulica i Strossmayerovo šetalište. 

...

Cest is d Best po prvi puta sa svojim programom dolazi na prostor EU trga gdje će također biti predstavljena i nova ponuda – d Best Street Food. Cest is d Best po prvi puta otvara EU trg i surađuje s 10-tak ugostitelja koji će svoje slane i slatke specijalitete nuditi na prostoru EU trga i Zrinjevca.

Festivcal će glasno biti otvoren karnevalom koji je uspješno pokrenut prošle godine, a svi zainteresirani mogu u šarenoj i glasnoj povorci sudjelovati od 18:30 sati od Cvjetnog trga preko Bogovićeve do Zrinjevca i zatim će se povorka pojaviti na EU trgu. U ovom trenutku sudjelovanje je najavilo više stotina sudionika i građana pa organizatori očekuju masovnu i veselu povorku. U 19:45 sati održat će se i atraktivan 15 minutni nastup dvoje plesača na svili iznad travnjaka na Zrinjevcu. 

Uz 150 nastupa performera, Festival će osigurati 13 koncerata, 10-tak likovnih instalacija, 20-tak likovnih radionica, 10-tak kazališnih predstava za djecu i puno zanimljivih akcija: PluTrka – utrka pasa i vlasnika, Utrka smetlara u trokolicama, Usporka – najsporija vožnja biciklom, alpinističko-umjetničku akciju na pročelju zgrade na Cvjetnom trgu „Djeca cvijeća sa zgrada i drveća“, Lutajući kist – štafelajem po gradu, Lutajući klavir, Plesne večeri na Zrinjevcu, Plesna ZGroznica....

 

Sjajni, veseli koncerti 

Ove je godine tema festivala Hippy pokret i pa će pozornice zračiti šarenilom i sjajnim nastupima domaćih zvijezda. Na Cvjetnom trgu, nakon 20 godina, ponovno će nastupiti legendarni Jimmy Stanić i Barbara. Na istoj pozornici energičan i veseo nastup održat će i sjajan bend Stampedo te ćemo imati i Hippy Night u sklopu koje će posjetitelji doživjeti vibracije Woodstocka zahvaljujući pjesmama iz kultnog mjuzikla „Hair“ (Kosa). Hippy Night večer okupit će vrhunske glazbenike koji će pratiti Zdenku Kovačićek (Janis Joplin), Ervina Baučića (Joe Cocker), Vedrana Božića (Jimi Hendrix) i Branka Bogunovića - Pifa. Na EU trgu publiku će rasplesati i raspjevati; Ljetno kino, DemeNtronomes, Casandra At The Well (cover bend The Doorsa), ŠO! Mazgoon i Bandakadbra iz Italije, najavio je Zlatko Petrović – Pajo, suosnivač festivala.

 

 

 Foto: Facebook

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 296 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com