Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Neka nam sve ove dane u mislima budu poginuli hrvatski vitezovi poginuli u Domovinskom ratu, hodajmo njima u čast"

Povijesna hodnja Puma od Našica do Varaždina
 
Pume
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u srijedu, 12. prosinca 2018., krenuli su iz vojarne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama na hodnju do vojarne 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

 

Hodnja u dužini od 184 kilometra simbolizira povratak Puma u Varaždin nakon deset godina i odvijat će se u sedam etapa: - Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin.

...

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume danas će prehodati prvu etapu hodnje od Našica do Kutova u duljini od 25 kilometara, a završetak hodnje predviđen je u utorak, 18. prosinca u vojarni 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Na putu prema vojarni, pripadnici Puma proći će kraj Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje će položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

Na ispraćaju pripadnika Gombr-e na hodnju u vojarni 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Gombr-e brigadir Mijo Validžić i gradonačelnik grada Našica Josip Miletić.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Zapovjednik HKoV-a general Jurković je u ime Ministarstva obrane RH, Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske zahvalio svim pripadnicima Gombr-e koji su se odlučili na simboličnu hodnju povodom povratka Puma u Varaždin istaknuvši: "Hrvatskom vojniku nije ništa teško i budite ponosni na sebe". 

Zapovjednik Gombr-e brigadir Validžić je u svom obraćanju rekao: "Ovom hodnjom pokazat ćemo hrvatskom narodu da je hrvatski vojnik uvijek spreman na sve zadaće pa tako i na ovu, neka nam sve ove dane u mislima budu poginuli hrvatski vitezovi poginuli u Domovinskom ratu, hodajmo njima u čast".

Prisutnima se obratio i zapovjednik 2. mehanizirane bojne Pume bojnik Zlatko Iživkić koji je u ime bojne i brigade zahvalio gradu Našicama na gostoprimstvu.

 

Pume

 

  

Foto: 1. OSRH


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 376 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com