Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HRVATSKA

Hrvatska mladež: Nama mladima dana je zadaća očuvanja vrijednosti Domovinskog rata

 
Grad Kaštela
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Klub mladih 'Crne Mambe'

 

Dan Grada Kaštela obilježen je 29. veljače s nekoliko događanja.

 

U jutarnjim satima započela je planinarska manifestacija „Kolijevkom hrvatske državnosti“ i to od groblja Gospe na krugu u Kaštel Kambelovcu s početkom u 8 sati, u organizaciji Grada i HPD „Ante Bedalov“.

...

U 11 sati od spomenika dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću do Križa na Malačkoj započeo je memorijalni hod u spomen braniteljima Domovinskog rata pod nazivom „Nikad zaboravljeni“, u organizaciji Grada i braniteljske udruge „Lučonoše Domovinskog rata“.

Pozivu na mimohod odazvao se i Klub mladih Udruge "Crne Mambe" iz Dugog Sela. "Učestvovali smo na prekrasnom hodočašću i druženju s braniteljima", rekao nam je predsjednik Kluba mladih Ivan Tulić, i dodao "nama mladima dana je zadaća očuvanja vrijednosti Domovinskog rata, (...) na nama je da se ne zaboravi i da ne budu (branitelji) zaboravljeni".

 

 

Prigodnim govorom, polaganjem vijenaca i svijeća, molitvom kod spomenika dr Franji Tuđmanu mnogi hodočasnici iz raznih krajeva Lijepe naše hodočastili su do Malačke, prisjećajući se poginulih branitelja.


Istoga dana, s početkom u 19 sati u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je i promocija knjige Ante Nadomira Tadića Šutre pod nazivom Stožina, koja je izdana kao kruna njegovog stvaralaštva dugog 40 godina. 

U svakom svom stihu pjesnik otrježnjuje svoj narod,  budi Hrvate na slavnu prošlost hrvatskih kraljeva i velikana, na ponos, ali i na oprost, pomirbu i humanost, sve sukladno ljudskim vrednotama i katoličkoj vjeri.

Grad Kaštela

Autor: Mario Mehaković

Izvor: Klub Mladih CM, kastela.hr

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 640 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com